Consiliere si psihoterapie

38 de semne de infidelitate

infidelitate, barbat infidel, sotie infidela, test de fidelitate

Infidelitatea este un fenomen deloc rar, în zilele noastre. De fapt, se produce atât de frecvent încât a devenit aproape o “normalitate”, partenerul infidel găsind uşor pretexte care să îi jutifice aventurile. De multe ori, semnele nu sunt atât de vizibile, precum o pată de ruj pe cămasă sau o dâră din parfumul altcuiva. În general, persoanele infidele reacţionează aproximativ la fel, fie că sunt femei sau bărbaţi. Aşadar, pentru a şti dacă partenerul te înşeală şi a căpăta garanţia că nu ai devenit paranoic/ă, îţi prezint, în acest articol care se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor, 38 de semne de infidelitate.

1. Începe să te acuze că nu ai încredere în el/ea şi că exagerezi atunci când îl/o acuzi că te-a înşelat, aşa încât, la un moment dat, te întrebi dacă nu cumva eşti prea gelos/oasă. Tot repetându-ţi acest lucru, vei începe să crezi că ai o problemă.

2. Dacă devine evaziv în converaţii, e un semn că se întamplă ceva.

3. Te acuză de infidelitate, proiectând propria vinovăţie asupra ta.

4. Pietenii şi familia încep să se comporte diferit. Deseori, ei cunosc situaţia voastră deoarece partenerul infidel site nevoia să se confeseze. Dacă înainte se simţeau bine în comapnia ta, acum se simt inconfortabil în preajma ta sau încep să te evite. Iar dacă nu te evită, transmit semnale negative. Se simt jenaţi, vinovaţi, te compătimesc sau sunt furioşi deoarece sunt convinşi că nu eşti potrivit/ă pentru ea/el.

5. Relaţia voatră începe să graviteze în jurului cuvântului „lipsă”.
Când ar trebui să fie prezent/ă, lipseşte de acasă. Nu se mai implică atât de mult în activităţile familiei. Fie lucrează peste program, fie trebuie să se întâlnească cu un prieten care are nevoie de el. Uneori, explicaţiile devin ridicole. Pleacă tot mai des în “delegaţii” sau în locuri unde nu poate fi găsit/ă.
Lipsesc bani. Pentru a întreţine o altă relaţie, este nevoie şi de bani. Călătoriile, cadourile, ieşirile în oraş, toate necesită bani.
Lipseşte afecţiunea. Momentele de distanţare emoţională pot alterna cu momente în care îţi oferă mai mult (mai multe sărutări, mai multe îmbrăşişări, mai multă atenţie) pentru că se simte vinovat/ă sau este ambivalent/ă, nefiind încă sigur/ă dacă va continua relaţia cu tine.

6. Începe să se comporte diferit. Se tunde, se coafează, se îmbracă altfel, face mai multă mişcare, toate acestea pentru a impresiona. Iar persoana pe care vrea să o impresioneze cu siguranţă nu eşti tu.

7. Are loc o schimbare de valori şi credinţe. De exemplu, începe să înţeleagă de ce unii oameni sunt infideli.

8. Este mai prevăzător/oare. Dacă înainte era relaxat/ă în privinţa mijloacelor de comunicare, acum nu mai e nimic la vedere. Îşi ţine emailul închis tot timpul, nu se desparte deloc de telefon, nici măcar la toaletă, îşi şterge mesajele şi îţi reproşează dacă îi atingi lucrurile.

9. Nu îţi mai permite să îl suni şi să îl vizitezi la locul de muncă, ci doar să îi trimiţi mesaje. Iar dacă, totuşi, te decizi să îi faci o vizită inopinată, e posibil să nu îl găseşti la birou.

10. Dacă găseşti anumite obiecte sau lucruri (un bon suspect, un card, un nou cont în bancă) îţi spune că ai problemă, că ai devenit paranoic/ă.

11. Îţi oferă cadouri pentru că se simte vinovat/ă.

12. Observi că cineva ţi-a folosit produsele de îngrijire. Din acest punct de vedere, femeile au un simţ de observaţie mai dezvoltat. Ele observă imediat dacă cineva le-a folosit gelul de duş sau crema de faţă.

13. Evită anumite locaţii atunci când ieşiţi în oraş, întrucât nu doreşte ca personalul localului să îl/o vadă cu altcineva.

14. De multe ori când îl/o suni, telefonul este descărcat.semne infidelitate, barbat infidel, sotie infidela, inselat, infidelitate pe facebook

15. Nu îşi doreşte să te comporţi frumos şi să faci gesturi romantice deoarece se simte vinovat/ă.

16. Când vine acasă, simţi miros de colonie sau parfumul altei femei.

17. Este diagnosticat/ă cu o boală cu transmitere sexuală.

18. Există mai puţină intimitate emoţională. Dacă înainte vorbeaţi despre orice şi, brusc, s-a aşternut tăcerea, probabil şi-a găsit un alt partener de conversaţie.

19. Nu mai poartă verigheta.

20. Face duş imediat ce ajunge acasă.

21. Cineva îţi spune că l-a văzut/a văzut-o cu o altă femeie/un alt bărbat.

22. Are haine noi primite din surse suspecte sau, deşi ar putea pretinde că sunt cumpărate, nu are bonul fiscal.

23. Găeşti cadouri pe care le-a ascuns însă nu ţi le-a oferit şi nici nu a vorbit despre ele.

24. Nu te mai invită la evenimentele care se petrec la locul de muncă sau cu alte ocazii.

25. Găseşti în telefonul lui/ei numere pentru care nu are o explicaţie sau mesaje ciudate.

26. Are un nou tatuaj sau piercing.

27. Vă certaţi mai puţin ca înainte. Deşi pare paradoxal, atunci când partenerul îşi satisace nevoile în afara căsniciei, nu se mai implică în relaţia voastră şi, astfel, evită conflictele.

28. Petrece mai mult timp la telefon sau la computer.

29. Nu mai are acelaşi interes pentru activităţile comune.

30. Momentele în care te neglijează alternează cu momentele în care îţi oferă atenţie.

31. Vrea (sau chiar îşi face) operaţii estetice.

32. Are un nou parfum.

33. Este mai iritat/ă şi mai nerăbdător/oare cu tine. Se poate enerva din motive minore sau nerezonabile. Întrucât se simte vinovat/ă, doreşte să te facă responsabil/ă de problemele care apar.

34. Foloseşte mai mult pronumele „eu” decât „noi”, semn că începe să îşi facă planuri pentru sine însuşi/însăşi şi că ar putea urma o despărţire.

35. Urmăreşte, constant, postările fostului/fostei partener/e sau ale unei anumite persoane, ceea ce poate duce la infidelitate.

36. Schimbă statusul pe Facebook care menţionează că sunteţi căsătoriţi sau şterge fotografiile cu voi.

37. Menţionează, frecvent, numele unei anumite persoane, ceea ce înseamnă că se gândeşte deseori la ea.

38. Sau pur şi simplu intuiţia îţi spune că te înşeală. Deşi, poate, nu ai întotdeauna cele mai evidente dovezi, şi acesta poate fi un semn demn de luat în considerare.

Deşi pot fi foarte multe indicii care să îţi atrage atenţia, acest lucru nu înseamnă neapărat că eşti victima infidelităţii partenerului. Dar dacă cele mai multe dintre aspectele enumerate sunt prezente, cu siguranţă se întâmplă ceva. Întrebarea este: ce vei face mai departe? Oricum, indiferent ce decizie vei lua, vei trece prin momente dificile. Nu este ușor să te confrunți cu infidelitatea. Iar atunci când acest lucru se întâmplă, este recomandat să apelezi la ajutorul unui specialist. Ședințele de terapie de cuplu pot fi de mare folos în reabilitarea relației, iar dacă dorești o despărțire, nu este nevoie să suferi în singurătate.

Dacă ai descoperit că partenerul/partenera te înşeală, află ce poţi face mai departe, din articolul 4 metode de a te recupera după infidelitatea partenerului.

Dacă ţi-a plăcut articolul şi crezi că ar putea fi de folos şi altora, împărtăşeşte-l, cu un simplu click pe butoanele de mai jos.

Tu eşti sau ai fost vreodată înşelat/ă de partener? Dacă da, ce ai făcut mai departe? Comentariul tău poate ajuta alte persoane aflate în aceeaşi situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap