Consiliere si psihoterapie

Consiliere prin carduri metaforice

Cardurile metaforice – denumite şi carduri psihologice, terapeutice sau asociative – sunt o metodă de lucru care provine din tehnicile lui lui Carl Jung şi Joseph Campbell. Cu ajutorul cardurilor pe care le utilizează terapeutul, la cabinet, se deschide o întreagă lume: lumea ta interioară. Ele conţin ilustraţii care invită la reflecţie, la descătuşarea amintirilor ascunse în subconştient şi contribuie la eliberarea emoţiilor blocate.

Acelaşi card poate produce reacţii diferite la diferite persoane, în funcţie de perceţia şi experienţele acestora. Altfel spus, interpretarea stă în ochii privitorului.

Când înţelegerea logică, voinţa şi intenţia nu par să rezolve situaţiile cu care te confrunţi, metoda cardurilor psihologice te poate juta să găseşti noi soluţii constructive. Limbajul metaforice folosit în lucrul cu cardurile te determină să treci peste mecanismele de apărare, într-un timp mult mai scurt decât folosind metodele din terapia tradiţională. Când alegi un card, devii capabil să te reinventezi cu ajutorul imaginii, liniilor, culorilor sau formelor. Cardurile te invită să te întorci la resursele latente ale imaginaţiei, pentru a stimula un mod de gândire bazat pe vedere, senzaţii şi intuiţie.

Cardurile metaforice sunt instrumente de proiecţie care stimulează imaginaţia. Ele te determină să eliberezi copilul interior, fără judecată sau critică, pentru a avea parte de o experienţă vindecătoare. Acest lucru ajută şi la dezvoltarea imaginaţiei. Cardurile ajută la crearea unui spaţiu care îţi permite să te reinventezi ştiind, totodată, că lumea care ţi se deschide nu este menită să te deconecteze de la realitate, ci să îţi ofere strategii de coping cu adevărat utile.

Cardurile metaforice sunt recomandate în următoarele cazuri:

  • Terapie individuală
  • Terapie de cuplu
  • Terapie de familie
  • Terapie de grup

Totodată, ele sunt foarte eficiente în terapia cu copiii, adolescenţii şi persoanele în vârstă.

ATENŢIE!
Aceste carduri nu sunt o metodă de divinaţie. Deşi există, pe piaţă, numeroase feluri de carduri, inclusive cărţile de tarot, cardurile metaforice nu îţi prezic viitorul, ci te îndrumă spre aflarea unor răspunsuri ascunse în interiorul tău. Mai mult, sunt o cale de ieşire din tiparele uneori, poate, prea rigide ale procesului terapeutic. Folosindu-le, te vei simţi angrenat într-un joc unde nu există reguli, ci doar înţelesuri noi. Unde nu există învingători, ci doar câştigători.

Pentru a programa o şedinţă, click aici.
Şedinţele online se desfăşoară pe Skype, Facebook sau WhatsApp.
Preţ şedinţă: 200 lei la cabinet / 150 lei online

Copy link
Powered by Social Snap